Никак няма да бъдат лесни следващите дни. Нетърпимостта между институциите продължава

...
Никак няма да бъдат лесни следващите дни. Нетърпимостта между институциите продължава
Коментари Харесай

Проф. Тодор Танев: Нетърпимостта между институции продължава да тлее, ще ескалира на площада

" Никак няма да бъдат лесни идващите дни. Нетърпимостта сред институциите продължава да тлее. Ще ескалира на площада пред Народното събрание, сигурно нападателният инструмент ще бъде употребен, притеснявам се, че ще бъде във висока степен ", каза бившият министър на образованието проф. Тодор Танев  Тодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 година в София. Завършил е социология в СУ „ Св. Климент в студиото на " Денят ON AIR ".

Според общественика проф. Стоян Денчев не би трябвало да приказваме от гледната точка на морал, а от тази на политиката. " Отиваме в една повърхност, в която нещата са публично неприемливи. Хора, които се плюха преди седмица, в този момент се прегръщат и това не може да бъде признато обикновено от хората, които наблюдават политическите процеси в България. Що се отнася до политиката, виждате - всичко е в границите на закона. Правят обикновено държавно управление от позиция на политическата логичност ", разяснява той пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Денчев показа, че му е харесало изявлението на депутата от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, че се е дало " заем на време ". " Това е премислена позиция, за разлика от други, които бяха оправдателни. От позиция на политиката това беше обикновено законно деяние, което като държавно управление на нашата страната, му искам триумф. Дали ще се получи, или не, е към този момент друга тематика ", добави той.

" Ако влезем в полето на морала, стигаме до този прославен запис, който бе пуснат в обществото и там стана въпрос по какъв начин ще сложим наши фрагменти. Днес започнаха да поставят наши фрагменти и това не е задоволително. Би трябвало човек да се въздържи от подобен вид назначения. Случва се това от записите ", съобщи проф. Денчев.

Проф. Тодор Танев  Тодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 година в София. Завършил е социология в СУ „ Св. Климент призна, че не познава доста от министрите сега. " Познавам добре Славов, той е добре квалифициран правист с значително опит.  Фанатик е на тематика конституционна промяна и съгласен съм, че такава трябва да бъде извършена. Няма закон, който да не е ехтене от минало, Конституцията като всеки един закон, търпи добавки, промени, има какво да се прави, оставям тази тематика на юристите, тя не е за всеки фен ", счита някогашният министър на образованието.

Според него няма нищо неприятно в това, че Движение за права и свободи поддържа тази промяна.  " Както споделя Славов, същинските конституционни промени, които Демократична България си е сложила, се организират постоянно със 160-170 поддръжници, с широки болшинства, без Движение за права и свободи в този смисъл няма да стане ", изясни проф. Танев.

По думите на проф. Стоян Денчев, когато става дума за конституционна промяна, диалозите би трябвало да се водят с всички партии в Народното събрание. " Що се отнася до Движение за права и свободи - много удачно играе своята игра. Техният план за смяна на Конституцията е доста добър. Той е доста по-добър от различен план, тъй като различен план няма. Действително приключен план има само Държавно стопанско предприятие, който също не е неприятен ", сподели той, а проф. Танев добави, че Христо Иванов и Атанас Славов също разполагат с добър план, който може да се срещне някъде по пътя с този на Движение за права и свободи.

Проф. Денчев дефинира новия министър на отбраната Тодор Тагарев като човек, който е " постоянно пореден в своята политика ".

Проф. Танев също сподели позитивни усещания.  " Тагарев е доста балансиран човек, който в никакъв случай не се изхвърлял в някаква посока. Той няма по какъв начин да не извърши това, което Народното събрание на България е споделил, че би трябвало да се изнася. Не би трябвало да чакаме от него радикални дейности. Абсолютна цялата политическа отговорност е единствено на една партия и това е " Продължаваме промяната ", разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР